Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

6 lessen vanaf ma 14-01-2019

Cursuscode:M1418B
Periode:14-01-2019 t/m 25-02-2019
Dag:maandag
Tijd:17:30 - 20:00
Aantal:6 lessen
Kosten:€ 330,00 excl. BTW
Docent:Naomi Blindeman

Cursus WordPressIn de cursus WordPress maak je je eigen website die je gemakkelijk up to date kunt houden. WordPress is een gratis en gebruiksvriendelijk content management systeem dat over de hele wereld gebruikt wordt om mooie dynamische websites te maken. Tijdens de les is er niet alleen aandacht voor de techniek maar worden ook belangrijke vragen beantwoord als ‘Waar moet jouw website aan voldoen?, ‘Hoe moet je website eruit zien?’ en ‘Hoe komen er bezoekers op jouw website?’

Wat leer je in de cursus WordPress?

In de cursus WordPress leer je wat er komt kijken bij het maken van een eigen website. Wat er komt kijken bij het invoeren van je eigen content als beeld en tekst en hoe je je website up to date kunt houden. Er wordt aandacht besteed aan het installeren van WordPress, het optimaliseren van de vindbaarheid van je website en het installeren van diverse plug-ins. De cursus is zo opgebouwd dat je in 8 weken je eigen website gemaakt kunt hebben die je zelf kunt onderhouden.

Is de cursus WordPress wat voor jou?

WordPress is perfect voor Ondernemers, Kunstenaars en iedereen die graag een eigen website wil. Je begeeft je vrij op internet en kunt met een computer omgaan. Om in 8 weken een website te kunnen realiseren is inzet van de cursist van groot belang. Er wordt huiswerk gegeven.

Wat heb je nodig voor de cursus WordPress?

Tijdens de les kun je werken met de computers van het Multimedialab. Je krijgt huiswerk mee dus het is goed om thuis ook de beschikking te hebben over een computer (Mac of PC). Je dient een domeinnaam met een eenvoudige serverruimte tot je beschikking te hebben, inclusief een MySQL-database. Dit is voor een paar tientjes per jaar af te nemen bij een webhostingbureau.
Deze cursus wordt niet aangeraden voor mensen met een WordPress.com website omdat je dan een heel aantal lessen niet mee kunt doen.
Als je al een zelfgehoste WordPress website hebt, en je hebt de basishandelingen onder de knie, maar je zou meer willen met je site, kijk dan ook eens naar onze WordPress werkplaats.

Cursusopbouw

De cursus WordPress bestaat uit 8 lessen van 2 uur. Tijdens de lessen krijg je uitleg en werk je achter de computer. Je krijgt elke week een huiswerkopdracht zodat je thuis de stof kunt oefenen.