Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

8 lessen vanaf do 29-03-2018

Cursuscode:M0917B
Periode:29-03-2018 t/m 31-05-2018
Dag:donderdag
Tijd:20:00 - 22:00
Aantal:8 lessen
Kosten:€ 330,00 excl. BTW
Docent:Esther Kin

imginfoEr is een overvloed aan informatie en we zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om deze inzichtelijk te maken. Een infographic probeert deze informatievloed te vangen in een beeld. Met helder vormgegeven teksten en illustraties weet de lezer direct waar het om draait. Een goed beeld of metafoor helpt bovendien om de informatie langer te onthouden. De media, het onderwijs en het bedrijfsleven maken daarom steeds meer gebruik van infographics.

Tijdens de cursus Infographics gaan we in acht lessen de verschillende mogelijkheden van infographics verkennen. In de eerste plaats gaan we een persoonlijk verhaal vertellen; jouw CV als infographic. Daarnaast gaan we aan de slag met een actueel onderwerp of een ontwerpopdracht uit de praktijk. We onderzoeken hoe we dit kunnen omzetten en samenvatten in typografie, vorm, kleur, compositie en beeld(metaforen).

De cursus Infographics is geschikt voor mensen die bekend zijn met Adobe Creative software, in overleg is het ook mogelijk met analoge materialen te werken. Bij voorkeur werk je regelmatig aan het presenteren van informatie in grafische vorm.

 

infographiclang